Rosa da Silva – Daar moet je heen

ONDER VOORBEHOUD i.v.m. CORONA / 1,5 meter MAATREGELEN. 

In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Met hoofdrollen in het toneelstuk ‘ANNE’ en de musical ‘De Tweeling’ bewees Rosa da Silva al op het podium thuis te horen. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam ze na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis in 2019.

Tekst: Rosa da Silva | Muzikant: Remko Wind | Muziek: Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind | Regie: Titus Tiel Groenestege

ZATERDAG 13 FEBRUARI 2021

CABARET

AANVANG 20.30 uur

ENTREE € 18,50 incl. drankje

 

De pers over Rosa da Silva:

“De overstap van muziektheater naar kleinkunst lijkt een goede keuze. Hier is ze helemaal de baas van het podium” – Theaterkrant

 

Foto: Casper Koster