Theatergroep Suburbia – EX

Dit is een MATINEE voorstelling met aansluitend een heerlijk dinerbuffet door Koksvisie. Dit is optioneel, wel graag vooraf reserveren vanwege beperkt aantal plaatsen.

Wat zou jij doen als je ex voor de deur staat? 

Getrouwd, een nieuw huis, twee kinderen, twee banen. Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk. Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen.  

De Nederlandse première wordt gespeeld door Ali-Ben Horsting (Vlucht HS13, Moordvrouw, Isotopia), Hanne Arendzen (Eline Vere, Van de koele meren des doods; voor haar rol als Hedwig werd zij genomineerd voor een Theo d’Or) en Alejandra Theus (Revolutionary Road, Wreed en Teder; voor haar rol als Amelie werd zij genomineerd voor een Theo d’Or).  

De voorstelling werd lovend ontvangen door de pers met unaniem 4 sterren. “Heerlijk avondje toptoneel” (Parool), “EX fileert het moderne gezinsleven tot op het bot (Telegraaf ★★★★), “Ademloos naar gekeken” (Volkskrant ★★★★), Omverblazend acteervuurwerk (NRC ★★★★). 

Marius von Mayenburg (Schaubühne Berlin) schreef en regisseerde EX in 2021 op uitnodiging van het Zweedse Rikstheater. Nu is EX voor het eerst buiten Zweden te zien: in het Nederlandse theater. Een primeur. 

ZONDAG 1 OKTOBER 2023

TONEEL

AANVANG 15:00

ENTREE € 22,50 incl. drankje / € 21,00 dinerbuffet Spaans

RESERVEER TICKET DINERBUFFET

Buffet Spaans door Koksvisie (er is ook een vegetarische optie, dit kunt u aangeven bij uw reservering):

  • Brood / aïoli
  • Kikkererwtensalade / tomatensalsa / komkommer / pluk-sla
  • Albondigas (rundergehaktballetjes) in tomatensaus
  • Albondigas Vega (vega-gehaktballetjes) in tomatensaus
  • Tongrolletjes gevuld met zalm / Hollandaisesaus
  • Patatas bravas
  • Gegrilde groenten

Fotograaf: Paulina Matusiak en EddyWenting