Theatergroep Suburbia – EX

Bij deze MATINEE voorstelling is aansluitend een heerlijk Spaans dinerbuffet door Koksvisie te reserveren.*

Wat zou jij doen als je ex voor de deur staat? Getrouwd, een nieuw huis, twee kinderen, twee banen. Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk. Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen.  

De Nederlandse première wordt gespeeld door Ali-Ben Horsting (Vlucht HS13, Moordvrouw, Isotopia), Hanne Arendzen (Eline Vere, Van de koele meren des doods; voor haar rol als Hedwig werd zij genomineerd voor een Theo d’Or) en Alejandra Theus (Revolutionary Road, Wreed en Teder; voor haar rol als Amelie werd zij genomineerd voor een Theo d’Or).  

De voorstelling werd lovend ontvangen door de pers met unaniem 4 sterren. “Heerlijk avondje toptoneel” (Parool), “EX fileert het moderne gezinsleven tot op het bot (Telegraaf ★★★★), “Ademloos naar gekeken” (Volkskrant ★★★★), Omverblazend acteervuurwerk (NRC ★★★★). Marius von Mayenburg (Schaubühne Berlin) schreef en regisseerde EX in 2021 op uitnodiging van het Zweedse Rikstheater. Nu is EX voor het eerst buiten Zweden te zien: in het Nederlandse theater. Een primeur. 

ZONDAG 1 OKTOBER 2023

TONEEL

AANVANG voorstelling 15:00 uur

ENTREE € 22,50 incl. drankje

DINERBUFFET € 21,00 per persoon | RESERVEER TICKET DINERBUFFET

Buffet Spaans door Koksvisie aansluitend aan de voorstelling:

  • Brood / aïoli
  • Kikkererwtensalade / tomatensalsa / komkommer / pluk-sla
  • Albondigas (rundergehaktballetjes) in tomatensaus
  • Albondigas Vega (vega-gehaktballetjes) in tomatensaus
  • Tongrolletjes gevuld met zalm / Hollandaisesaus
  • Patatas bravas
  • Gegrilde groenten

*Graag vooraf reserveren in verband met beperkt aantal plaatsen. Er is ook een vegetarische optie, dit kunt u aangeven bij uw reservering. Heeft u speciale dieet- of allergiewensen (gluten / lactose / noten / vegan) wilt u dit dan per mail info@evertshuis.nl aan ons doorgeven.

Fotograaf: Paulina Matusiak en EddyWenting