Wereld Alzheimerdag – Theatervoorstelling over dementie

In deze voorstelling geven Corrie van Nieuwkerk & Ton van de Bildt (van theatergezelschap Vliegeren met tegenwind) een inkijkje hoe het leven van twee mensen verandert wanneer bij één van hen Alzheimer wordt geconstateerd. In een aantal scènes nemen zij u mee in dat leven dat alles omgooit. Dat vaak geen ruimte meer laat voor een eigen leven. Dat herinneringen buiten spel zet. Dat boos, maar ook broos is. Een leven als een polaroid, een kiekje uit een gezamenlijk leven dat lijkt te vervagen. Om bij de één uiteindelijk zelfs geen herinnering meer te zijn. Een leven waarin, hoe broos ook, ook ruimte lijkt voor korte momenten van intimiteit.

Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom! De voorstelling is vooral bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals en welzijnswerkers die binnen hun eigen kring (privé of werk) zorgdragen voor mensen met dementie. De voorstelling wil aanzetten tot een dialoog. De spelers gaan na afloop met u in gesprek over herkenbare thema’s uit de voorstelling.

De voorstelling is gratis, maar aanmelden is verplicht. Reserveer uw plek via alzheimercafemiddenholland@gmail.com. Vermeld uw naam en aantal tickets in de mail.

WOENSDAG 21 SEPTEMBER 2022

INLOOP vanaf 19.00 uur (met koffie/thee)

AANVANG 19.30 uur

TOEGANG GRATIS

Deze voorstelling wordt u gratis aangeboden dankzij een bijdrage van Inner Wheel Bodegraven, Kerngroep Dementievriendelijke Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, het Evertshuis en Alzheimer Café Midden-Holland.