Expositie: Gerard ’t Hart & Marcella Maltha

Na een ingrijpende verbouwing is het Evertshuis nu meer dan ooit het culturele centrum van Bodegraven geworden. Aan de vooravond van de officiële opening gaat ook het expositieseizoen weer beginnen. Natuurlijk met een Bodegraafse kunstenaar van internationale allure.

Gerard ’t Hart zal met schilderijen en beelden de riante foyer en openbare ruimtes een museale uitstraling geven. Al meer dan een halve eeuw maakt hij schilderijen, houten beelden, scheurboeken en monumentale driedimensionale objecten voor de openbare ruimte. Zijn inspiratie haalt hij letterlijk overal vandaan, zijn vele reizen en ontmoetingen met andere culturen komen in grote, kleurrijke doeken tot leven. In 2008 verscheen zijn biografie ‘Dans van een leven’, verwijzend naar zijn expressieve energie die nog steeds zichtbaar is in zijn dynamische werk. In 2012 ontstaat een artistieke samenwerking met de schilderes Marcella Maltha. Zij beïnvloeden elkaar, haar werk wordt minder figuratief, zijn kleurgebruik meer lucide. Samen vormen zij een schilderscollectief waarbij zij gelijktijdig aan één doek werken en zich laten inspireren door het spanningsveld tussen beide stijlen. Zij ontwikkelen samen een eigen vormtaal, vol beweging, kleur, summiere gestaltes en grote dierfiguren. Het werk versmelt tot een eenheid. Naast het werk van Gerard ’t Hart zijn daarom ook schilderijen van het Collectief te zien. Een nieuwe ontwikkeling in een zich steeds vernieuwend oeuvre.

Dit rijke kunstenaarsleven valt niet in kort bestek te beschrijven. Daarom zal Gerard bij de opening zelf over zijn werk vertellen, samen met Marcella. De opening vindt plaats op vrijdagavond 4 juli 2014. Vanaf 19.00 uur bent u welkom in de foyer, om 19.30 uur zal de heer Nelis Visscher, bestuurslid Stichting Evertshuis de opening verrichten. Aansluitend zullen Gerard en Marcella het werk toelichten. Als vanouds met een muzikale bijdrage, ditmaal verzorgd door Peter Sluijs, student aan het conservatorium. Hij zal o.a. werken van Satie spelen. Met deze eerste tentoonstelling in het vernieuwde Evertshuis wordt de, meer dan 20-jarige, expositietraditie voortgezet. Wij hopen op uw aanwezigheid. De expositie duurt tot 17 september.

maltha en hart