Welkom in het Evertshuis!

Het Evertshuis is méér dan een theater, het is ook een dorpshuis waar stichtingen en verenigingen hun plek vinden, lokale bands oefenen, serviceclubs vergaderen en waar de lokale jeugd kennis maakt met kunst en cultuur.

Ons culturele aanbod bestaat uit: theatervoorstellingen, muziekvoorstellingen, jeugd & familievoorstellingen, concerten, themafeesten, films, wisselende exposities en overige culturele activiteiten. Al deze activiteiten worden verzorgd door een kleine kern van professionals die wordt bijgestaan door tientallen vrijwilligers.

De activiteiten beperken zich overigens niet alleen tot activiteiten binnen de muren van het Evertshuis. Er worden jaarlijks meerdere kunstexcursies en theaterreizen georganiseerd. Naast dit bovengenoemd activiteitenaanbod is Evertshuis ook de uitvoerende partij voor BRAVO! en thematische culturele projecten voor alle inwoners uit gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

everthuis-buiten

Het Evertshuis is sinds de oprichting (1989) gevestigd in de voormalige werkplaats van zaadhandel Turkenburg, destijds gelegen aan de Spoorstraat. In 2014 is dit pand grondig gerestaureerd en er is nieuwbouw aan toegevoegd. Dit resulteerde in een prachtig pand waarvoor de stichting al vele complimenten in ontvangst mocht nemen. De naam ‘Evertshuis’ dankt de organisatie aan notaris Everts. Deze liet een vermogen na aan gemeente Bodegraven met de bepaling dat dit besteed diende te worden aan een culturele voorziening. Hierop besloot de gemeente de eerder genoemde werkplaats te kopen en deze de bestemming te geven die het nu nog heeft: een centrum voor kunst, cultuur en educatie.

Het pand is bewust ontworpen als een multifunctioneel gebouw. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk huisvest hier haar Klantcontactcentrum en ook de Bibliotheek De Groene Venen vindt er haar plek. Daarnaast bieden we diverse vergaderruimtes van verschillende afmetingen. De theaterzaal is zeer geschikt voor themafeesten, presentaties of congressen. Meer informatie hierover vindt u via  www.evertshuis.nl/congres-en-vergaderlocatie.

Wij staan voor u klaar en zien u graag in het Evertshuis!