Expositie Pas Sanz Fle en Barend Houtmuller

EXPOSITIE “ODE AAN DE VROUW”

In het kader van de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2015 kunt u in ‘Bij Everts’ een bijzondere middag bijwonen waarbij met kunst, verhalen en muziek een ode wordt gebracht aan de vrouw. Mannen en vrouwen geven aandacht aan de vele dimensies van de vrouw.

Iedereen is welkom tussen 14:30 en 15:00u in de foyer waar u alvast kunt kennismaken met muziek en kraampjes waar diverse kunstenaars sieraden en hoedjes  te koop aanbieden.

Om 15:00 wordt u een gevarieerd programma aangeboden in de theaterzaal. Violiste Agnes Houtsmuller en cellist Thomas Kanter spelen ‘Nigun’  van componist Ernest Bloch.

Oorlogsjournaliste Natalie Righton zal geïnterviewd worden door Annemiek Brandriet. Natalie heeft haar wortels in Bodegraven en schreef het boek ‘1000 dagen extreem leven’. Zij woonde en werkte in Afghanistan. Het gesprek zal o.a. gaan over de situatie van de vrouw in die regio. Het lied ‘Girlpower’ , opgedragen aan Malala Yousafzai kinderrechtenactiviste wordt gezongen door Fatima Haring en Arnolda van Vliet. Kunsthistorica Renée Korbee zal iets vertellen over Vrouwen in de kunst en over de beide kunstenaars die exposeren in ‘Bij Everts’, keramiste Paz Sanz Fle en fotograaf Barend Houtsmuller.

Paz Sanz Fle is geboren in Zaragoza, Spanje, een streek van droge landschappen,okerkleurige aarde en door erosie gevormde rotsen. Klei is haar communicatiemiddel waarmee zij een verhaal vertelt van vrouwelijkheid en spontaniteit. Zij creëert vrouwen van vele werelden, in vele rollen; vrouwen in volledige kracht en in harmonie met hun innerlijke energie. Naakt zijn zij het beeld van het universeel vrouwelijke, het mysterie , een geleefd leven.

Barend Houtsmuller leerde het fotograferen in de Verenigde Staten en Venetië  bij leermeesters die eraan hebben bijgedragen de fotografie tot een zelfstandige kunstvorm te ontwikkelen. Zijn fascinatie geldt de verbeelding van het mysterie van de vrouw, waarin sensualiteit op het raakvlak van erotiek de boventoon voert.

All Jazzed  Up zorgt voor een spetterende Vrouwen Performance.

Na dit programma is er gelegenheid in de foyer om onder het genot van een bruisend glas bubbels de kunstenaars te ontmoeten en verder te genieten van de expositie en muziek. Tijd voor ontmoetingen en gesprekken over vrouwen- en andere zaken. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door Rabo-dichtbijfonds,  Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Bonaz, Nut van Algemeen afdeling Bodegraven, Star Reklame, Essence College, Bibliotheek en het Evertshuis.

De toegang  is gratis. Als u heeft genoten  van deze middag kunt u wel een bijdrage doneren. Deze zal ten goede komen aan Bureau Bousa, een Bodegraafse organisatie, die  projecten voor kinderen en gezinnen organiseert,  waaronder de VoorleesExpress.

 

Periode: 8 maart – 16 aprilode aan de vrouw