Theaterkijker Marjolein

De recensies van Marjolein:
Vrijdag vs Sandifort, 16 november 2017

 

 

 

Vrijdag vs. Sandifort, 16 november 2017

Het gemiddelde publiek van deze donderdagavond was minstens het dubbele van mijn leeftijd, maar toch ben ik met goede moed de zaal in gegaan.

Vrijdag en Sandifort kwamen op het podium en lieten in hun eerste sketch een tweetal meiden zien die naar hun voorstelling kwam kijken. Vanaf hier werd de ene na de andere sketch gespeeld. In deze sketches kwamen veel verschillende typetjes en accenten voor, de één beter uitgevoerd dan de ander. Eerlijk gezegd was hun humor niet helemaal de mijne, maar het publiek kon er over het algemeen om lachen. Ik zag dat de Volkskrant lovend was over deze voorstelling en hoewel ik de imitaties die Vrijdag deed van o.a. Hans Teeuwen heel goed vond, vond ik sommige grappen inhoudloos. Wat ik vooral jammer vond, is dat de hele voorstelling geen algemene boodschap meegaf. Het draaide puur om de sketches en de punchlines en ze gaven geen sterke mening of rode draad mee, dat vond ik jammer. Naar mijn mening waren vooral de sketches waar poepgeluiden en kanker centraal stonden, over de streep gaan. Al met al kon je zien dat er veel tijd en aandacht besteed was aan het instuderen van deze voorstelling; de sketches liepen soepel in elkaar over en de zang was, waar bedoeld, ook goed zuiver.

Kortom, ik kan me voorstellen dat deze voorstelling voor een wat jeugdiger publiek minder aantrekkelijk is. Alles was goed uitgevoerd, het had van mij alleen wat meer inhoud mogen hebben.