Cabaret is grappig.. maar ook gezond!

Het Evertshuis staat de aankomende maanden vol met veelbelovende, hilarische cabaretvoorstellingen. Alle voorstellingen zijn uniek en belichten een ander thema. Freek de Jonge gaat bijvoorbeeld in op de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017, Johan Goossens begeeft zich op het kronkelende pad van de liefde en Sjaak Bral zegt 2016 vaarwel in een eindejaar conference. Er zijn scherpe grappen, veel improvisatie momenten en er is veel interactie met publiek!

Vanuit mijn junior programmeursfunctie bij het Evertshuis bekijk ik vooraf regelmatig trailers, vlogs en voorstellingsfragmenten. Vaak kan ik mijn lach niet inhouden als ik achter de computer zit en kijk ik vol voorpret uit naar de voorstelling. Gelukkig houdt iedereen bij het Evertshuis wel van goeie grappen en hoor ik vaak vanuit de kantoren, zaal en de foyer veel gelach. Als nieuwe werknemer viel het mij gelijk op hoe gezellig en ontspannen de sfeer is. Deze luchtige, positieve sfeer geeft ruimte om samen ongeremd te lachen en plezier te hebben. Lachen brengt mensen samen, en dat is wat het Evertshuis graag wil stimuleren.

Lachen is niet alleen goed als ijsbreker of om ons verbonden te voelen met anderen, maar het is ook erg gezond voor je lichaam en geest. Tijdens het lachen worden er allerlei stofjes in je lichaam aangemaakt of juist afgeremd (zoals het stresshormoon cortisol). De stofjes endorfine, serotonine en dopamine worden juist aangemaakt wanneer je lacht. Deze stofjes zorgen voor ontspanning en een zorgeloos, opgewekt gevoel. Het verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, stimuleert de bloedsomloop en ontspant de spieren. Door de vrijgekomen endorfinen in je hersenen, voel je je goed en verminder je stress en pijn. Lachen zorgt voor een sterkere weerstand en een beter immuunsysteem tegen virussen en bacteriën. Dat kunnen we allemaal goed gebruiken nu dat de winter er weer aankomt.

Uit onderzoek is gebleken dat volwassenen toch nog te weinig lachen (zo’n 15 tot 20 keer per dag), terwijl kinderen wel 300 tot 400 keer per dag lachen! Ik vind het een mooie uitdaging om net zo vaak als een kind weer te gaan lachen. Gelukkig word ik geholpen door ons veelzijdige cabaretaanbod waarbij ik genoeg de gelegenheid krijg om te schaterlachen.  Doet u met mij mee?

Karlin Boelens
junior programmeur
9 november 2016

Vrijdag 18 november, 20:30 uur Freek de Jonge – de Peiling Koop hier uw ticket(s)

Vrijdag 25 november, 20:30 uur Stand Up Comedy Friday Koop hier uw ticket(s)

Donderdag 1 december, 20:30 uur Sjaak Bral – Vaarwel 2016 Koop hier uw ticket(s)

Woensdag 7 december, 20:30 uur Pieter Derks – Spot Uitverkocht

Zaterdag 17 december, 20:30 uur Johan Goossens – Daglicht Koop hier uw ticket(s)