Dansen maakt gelukkig

Met veel interesse las ik laatst een online artikel “Werken en studeren maakt niet gelukkig. Dansen en vrijen wel!” van macro-econoom Mathijs Bouman (Bron: website Financieele Dagblad). Hij beschrijft daarin een onderzoek naar geluk. Om geluk te meten, gebruikten de onderzoekers Alex Bryson van de London School of Economics en George MacKerron van de universiteit van Essex, een smartphone app ‘Mappiness’ waarin door middel van een ‘ping’ aan de app gebruiker werd gevraagd hoe gelukkig hij/zij is op dat specifieke moment.

Aan de hand van een hele database met pings, oftewel miljoenen waarnemingen over activiteiten en geluksbeleving, kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat van sporten, tuinieren en museumbezoek je geluk met zo’n 8,7% stijgt. Theater- en concertbezoek levert 9,3% extra geluk. Net als dansen, aldus Bouman.

Als enthousiast dansbeoefenaar verbaast het me niet dat dansen gelukkig maakt. Na een avondje swingen op de dansvloer of na een energieke dansles, voel ik me altijd enorm voldaan. Dansen is een uitlaatklep en tegelijkertijd geeft het je ook weer nieuwe, frisse energie. Bewegen helpt om meer in je lichaam te zijn en minder in je hoofd. Heb je bijvoorbeeld een kantoorbaan of zit je thuis veel stil? Zorg dan dat je in beweging komt, zodat je de energie in je lichaam kan laten stromen en je hersenen kan stimuleren. Juist hierdoor gaat de eventuele onrust weg in je hoofd, kom je tot rust en kun je na het bewegen vaak weer rustig nadenken en meer genieten.

In het Evertshuis komen al deze hoge geluksfactoren samen. We hebben namelijk theatervoorstellingen, concerten en u krijgt ruimschoots de kans om te dansen! Onze aankomende dance party is al op 29 december! Zien we u dan ook?

Superfly – Top 2000 Party

Karlin Boelens
Junior Programmeur
5 December 2016

december-blog-mappiness