De favoriet van… Jolanda Malipaard

De favoriet van_JolandaMalipaard

Jolanda Malipaard is een van vele helpende handen tijdens de jaarlijkse Kaasfondue. Niet alleen bij de Kaasfondue trouwens. Achter de schermen komen we haar steeds vaker tegen als vrijwilliger. Ook bij de Pubquiz biedt zij de helpende hand.

Jolanda: „Ik houd wel van tradities. Zeker als het met kaas te maken heeft. En valt dat te combineren met een feestje in het Evertshuis, dan help ik graag mee. Het lijkt simpel natuurlijk. Wat kaas smelten, groenten erbij en fondueën maar. Maar er komt echt meer bij kijken. Met een groepje van vier personen bereiden we de fondue grondig voor. Daarbij hoort natuurlijk ook de muzikale omlijsting en de kunstveiling. De heren van Doggy Dike gaan het muzikale gedeelte voor hun rekening nemen. Traditionele Ierse muziek, dat past mooi bij de fondue”

„Dit jaar is er wel een zeer bijzondere kunstveiling. Onder de stukken bevinden zich drie sets sieraden, handgemaakt door de Bodegraafse siersmeden Ineke Hamoen en Jacky de Lima. Ik heb de sieraden zelf nog niet gezien, maar ken wel het werk van deze dames. Dat kan niet anders dan uitmonden in prachtige kunstwerkjes. Maar alles geheim natuurlijk. Net zo geheim als de naam van de Kaaskoningin en haar hofdames. Over traditie gesproken…”

KAASFONDUE, VRIJDAG 9 SEPTEMBER, 19.00 uur
http://www.evertshuis.nl/kaasfondue-2