De favoriet van… Karin Born

karinborn

Het Evertshuis kent tientallen vrijwilligers. Zij maken het mogelijk dat in Bodegraven-Reeuwijk een cultureel centrum als het Evertshuis kan bestaan. Karin Born is een van hen.

Karin: „Ik heb niet echt voorkeur voor een bepaald genre. Ik laat mij graag uitdagen door te kiezen voor verschillende artiesten. Het programma van het Evertshuis voorziet daar ruimschoots in, maar waar ik het komende seizoen naar uitkijk is de voorstelling ‘Farce Majeure – Dat is uit het leven gegrepen’. 

Het programma herinnert mij aan vroeger toen ik met ouders en broers/zussen op de bank klaar zat om wekelijks te genieten van dit komisch, satirisch en muzikaal televisieprogramma. De 5 mannen hadden zo hun eigen kijk op het dagelijkse leven in Nederland en de wereld en de daarbij behorende misstanden. Weet u de namen nog van de mannen? Ik zal ze hier noemen: Ted de Braak, Jan Fillikers, Henk van der Horst, Alexander Pola (Ɨ 1992) en Fred Benavente (Ɨ 2005)! 

Het tv-programma was te zien tussen 1966 en 1976, voor mij betekent dat tussen mijn 10e en 20e levensjaar. De voorstelling zal een groot herkenningsfeest worden waarin ik veel liedjes zal kunnen meezingen. En wie kent er nou niet het legendarische eindlied: ‘Dat is uit het leven gegrepen…’ Zondagmiddag 9 oktober 15.00 uur ben ik daarom zeker aanwezig in de theaterzaal en zal ik met een grote glimlach 🙂 na de voorstelling naar buiten lopen. Hopelijk velen met mij!”

FARCE MAJEURE, ZONDAG 9 OKTOBER, 15 UUR
http://www.evertshuis.nl/farce-majeure-dat-is-uit-het-leven…