De favoriet van… Leo Dijkmans

DeFaforiet-LeoDijkmans

Leo Dijkmans is geen onbekende in Bodegraven en al helemaal niet in het Evertshuis! Als lid van de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk is hij als geen ander op de hoogte van de kunst- en cultuuractiviteiten in onze gemeente. Ook hem vroegen we een favoriet uit ons programma aan te wijzen.

Leo: „Het is voor mij moeilijk kiezen uit het geweldige programma van het Evertshuis. Ik ben een liefhebber van jazz en klassieke muziek. Maar ook van cabaret en vooral opkomend talent.”

„Voor de favoriete voorstelling ga ik toch voor een koor. Als mede-oprichter van het Popkoor (nu Fabulous!) ben ik misschien bevooroordeeld. Dit koor heeft onder de huidige dirigent Maurits Draijer, zanger, stempedagoog en dirigent zo’n grote progressie meegemaakt dat je het zelfs een professioneel koor mag noemen. De 70 dames hebben een mooi en uitgebreid repertoire dat varieert van lichte tot klassieke muziek en musical. Dit koor heeft haar sporen verdiend. Het werkte samen met verschillende orkesten zoals de symfonische muziekband Symphoenix. Op 23 april was er een dubbelconcert met Duo Vert Obscur, een professioneel duo met mezzosopraan Rut Codina Palacio en pianist Jean-Baptiste Milon. Alle optredens van Fabolous! zijn te bekijken en te beluisteren op Youtube: http://www.youtube.com/koorfabulous

„Fabulous! nodigt ons ook dit jaar uit om samen een sfeervolle kerstmiddag te vieren. Koor, solisten en kleinere groepen laten voor de pauze een keur aan kerstliederen horen: modern en klassiek. Na de pauze is er een inmiddels bekende ’Kerst sing-along’, waarbij iedereen rond de piano zelf bekende liederen meezingt. Alleen luisteren mag natuurlijk ook. Wil je de Kerst beginnen met een mooi concert en een Kerst sing-alongbelevenis, koop dan een kaartje.”

FABULOUS! KERSTFEEST, ZONDAG 18 DECEMBER 2016, 15.00 UUR
http://www.evertshuis.nl/fabulous-kerstfeest

Fabulous! is ook aanwezig bij de opening van het culturele seizoen:
EVERTSHUIS PRESENTEERT!
http://www.evertshuis.nl/evertshuis-presenteert-2