De favoriet van… Rien Nobel

Defavorietvan_RienNobel

Elke maand gaat de Kunstbus op pad naar twee musea in Nederland. De bestemming van de bus wordt vastgesteld door een commissie van vier personen, allen vrijwilliger – en natuurlijk kunstliefhebber. Rien Nobel is een van de commissieleden.

Rien: „Kunstkijken is mijn lust en mijn leven en ik kijk dan ook uit naar de opening van Museum Voorlinden in Wassenaar. Kunstverzamelaar Caldenborgh heeft op zijn landgoed een nieuw museumgebouw laten bouwen voor zijn collectie hedendaagse kunst. Het gebouw is al een kunstwerk op zich. Het is van lichte materialen gebouwd en modern van vormgeving. De tuinen rondom zijn ontworpen door de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf. Ook aan het interieur werken kunstenaars aan onder meer veelkleurige vloeren en houten wanden.”

„De collectie bevat werk van bekende kunstenaars en is zeer divers. Wat mij vooral nieuwsgierig maakt is de speciale zaal waarin een stalen object is geplaatst van Richard Serra, genaamd ‘Open Ended’. Met een omvang van 4 meter hoogte, 18 meter lengte en 7 meer breedte doemt de gigantische sculptuur op als de steven van een oceaanstomer. Het is een kunstwerk vol tegenstellingen: loodzwaar en elegant, industrieel en organisch, statig en speels, hol en bol en je kunt er doorheen lopen. Uniek om dit in Nederland te kunnen bekijken en dat gaat nog gemakkelijk ook met de Kunstbus van het Evertshuis op 16 maart 2017.”

KUNSTBUS NAAR MUSEUM VOORLINDEN EN LOUWMAN AUTOMUSEUM, DONDERDAG 16 MAART 2017
http://www.evertshuis.nl/kunstbus-louwman-automuseum-museum…

ALLE KUNSTBUSREIZEN
http://www.evertshuis.nl/category/kunstbus