De favoriet van… Netteke van Irsen

De favoriet van-NettekevanIrsen

Wat zou toch de favoriete voorstelling zijn van Netteke van Irsen? De vaste gast kent Netteke ongetwijfeld. Ze heeft jarenlang bij het Evertshuis gewerkt. Na haar afscheid als vaste medewerker is ze ’gewoon’ doorgegaan als vrijwilligster. Zij zet zich onder meer in voor het Kunstcafé.

Netteke: „Als lid van de Kunstcafé-commissie wil ik graag de kunstcafé-activiteiten onder de aandacht brengen. Het Kunstcafé bestaat al jarenlang! Een enthousiast team is maandelijks in touw om mooie, aparte, kleinschalige optredens te organiseren. Dit jaar vinden, voor het eerst, sommige optredens plaats op een zondagmiddag.

Veel kunstcafé-bijeenkomsten worden gehouden in een zaal op de 1e etage. Wij zorgen in die zaal voor de kunst en nodigen een bijzondere kunstenaar uit. Het café zoeken we na de bijeenkomst op. In Grand Café Everts op de begane grond is het altijd gezellig napraten met een drankje in de hand.

Het is moeilijk om uit het aanbod een favoriet te kiezen. De avonden en middagen zijn zo verschillend van inhoud. Maar áls ik moet kiezen, dan kies ik de eerste voorstelling van dit seizoen: Mannenkoorts. Dat wordt vast een hele gezellige zondagmiddag met vrolijke muziek. Overigens vindt deze voorstelling plaats op de begane grond. Iets wat ik persoonlijk erg leuk vind. Want dan hoor je de muziek en het gezellige geroezemoes al als je de deur opent. Net als in een echt café. Die sfeer van ongedwongen samenzijn zoeken we als Kunstcafé-commissie altijd op bij de activiteiten.”

KUNSTCAFÉ: MANNENKOORTS, ZONDAG 16 OKTOBER, 15.00 UUR
http://www.evertshuis.nl/mannenkoorts