De favoriet van… Rob Overes

De favoriet van-Rob Overes

Evertshuis-voorzitter Rob Overes kijkt uit naar zondag 9 oktober. Op die dag blikt Henk van der Horst terug op het legendarische tv-programma ‘Farce Majeure’ en ‘Showroom’.

Rob Overes: „Met het hele gezin zaten we aan de buis gekluisterd als Farce Majeure werd uitgezonden. Ik heb er in mijn jeugdjaren enorm van genoten.

Farce Majeure was een komisch, satirisch en muzikaal televisieprogramma van de NCRV met Alexander Pola, Fred Benavente, Ted de Braak, Jan Fillekers en Henk van der Horst. Het programma ging op humoristische wijze in op de actuele gebeurtenissen in Nederland en de wereld. De muziek van veel liedjes was van Harry Bannink. De titel is een woordspeling met de Franse term force majeure, dat overmacht betekent. Maar farce betekent in het Frans scherts, of mop, dus farce majeure betekent supermop.

Henk van der Horst gaat ons meenemen op een reis langs de nostalgische beelden en oude sentimenten. Er zal vast veel herkenning zijn en weemoed naar die tijd uit mijn jeugd.
Een goede invulling van een zondagmiddag met hopelijk ook de klanken van het lied ‘Dat is uit het leven gegrepen’. Een lied wat ik nog steeds uit volle borst kan meezingen.”

FARCE MAJEURE, ZONDAG 9 OKTOBER 2016
http://www.evertshuis.nl/farce-majeure-dat-is-uit-het-leven-gegrepen